Arend Geul's Beleidsconstructie, coproductie en communicatie PDF

By Arend Geul

Overheden, bedrijven, instellingen en organisaties voeren beleid om problemen te overwinnen en doelstellingen te realiseren. In de 21e eeuw op een wat andere manier dan in de voorgaande decennia.
Beleidsconstructie is het maken van professionele beleidsplannen door professionele beleidsadviseurs, zoals beleidsambtenaren bij de overheid of specialists verbonden aan adviesbureaus. Het is `sexy werk vanwege de nabijheid tot de beslissers en de grote invloed die males kan uitoefenen. Beleidsconstructie, coproductie en communicatie beschrijft zes methoden die in de praktijk worden gebruikt om tot professionele beleidsplannen te komen:
Japanse methode: het clever kopiëren van ander beleid.
Portugese methode: beleidsconstructie through competitie.
Ingenieursmethode: het ontwikkelen op foundation van wetenschap en expertise.
Romeinse methode: het ontwerpen van cosmetische beleidsoplossingen.
Amerikaanse methode: interactieve beleidsvorming met burgerparticipatie.
Nederlandse methode: beleidsconstructie in overleg met maatschappelijke partners.

Elk hoofdstuk biedt praktijkvoorbeelden, zet de achterliggende theorie uiteen, en geeft een handleiding voor toepassing. Deze derde druk is geheel herzien. Nieuwe ontwikkelingen zijn vermeld, nieuwe literatuur is verwerkt.

Het boek is bestemd voor hbo- en universitaire studenten (onder andere beleidswetenschap, bestuurskunde, politicologie, communicatiekunde en toegepaste sociale en juridische wetenschappen) en voor diegenen die betrokken zijn bij het maken van overheidsbeleid.

Arend Geul (1953) is politicoloog en bestuurskundige. Momenteel is hij lector bestuurskunde aan Avans Hogeschool in s-Hertogenbosch.

De vakpers over de eerste druk van Beleidsconstructie, coproductie en communicatie: `de auteur weet waar hij over schrijft (Openbaar Bestuur), `aansprekend (Comma), `inzichtelijk en aanstekelijk zou in de boekenkast van geen enkele beleidsmaker misstaan (Binnenlands Bestuur).

Show description

Read or Download Beleidsconstructie, coproductie en communicatie (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Get Knoflook en pekel (Spaanse bibliotheek) (Dutch Edition) PDF

Tijdens een zwoele zomervakantie in een arm vissersplaatsje aan de Costa Brava wordt de priesterstudent Quimet verliefd op het naaistertje Marí, het mooiste meisje van het dorp. Na een stormachtige aanzet tot een romance moet Quimet terug naar het seminarie in Girona. Zal hij zijn soutane aan de wilgen hangen?

Download e-book for kindle: Wiplala (Dutch Edition) by Annie M.G. Schmidt

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom internet zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het start van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?

Het effect van Susan (Dutch Edition) - download pdf or read online

Een van de vijfsterrenthrillers van het jaar volgens de VN Detective& Thrillergids 2016Susan heeft de wonderlijke gave mensen de waarheid te laten zeggen. Iedereen vertrouwt haar van alles en nog wat toe. In India brengt haar gave Susan echter in moeilijkheden. Om te voorkomen dat ze wordt veroordeeld, reist een Deense ambtenaar naar India om te zorgen dat ze het land zo snel mogelijk kan verlaten.

Download e-book for iPad: Parijs (Dutch Edition) by Andrew Hussey,Jan Braks

Het onbekende, duistere ParijsOntdek het Parijs achter het cliché van de ansichtkaart: de duistere kant, de stad van de opstanden en opstootjes, revolutionaire ideeën en onmogelijke verlangens. Hussey legt de rauwe werkelijkheid bloot van de petites gens, de gewone mensen op straat, die de geschiedenis van Parijs grotendeels hebben bepaald, op de barricaden, en in de bars, kunstsalons en bordelen.

Extra info for Beleidsconstructie, coproductie en communicatie (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Beleidsconstructie, coproductie en communicatie (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition) by Arend Geul


by James
4.1

Rated 4.26 of 5 – based on 43 votes

About admin